Deal voor overname failliete Amerikaanse groentenverwerker over te nemen mislukt

Volgens een artikel op lmtribune.com ziet ondernemer Frank Tiegs af van de overname van het failliete voedselverwerkingsbedrijf NORPAC Foods. Naar verluidt ziet Tiegs van de aankoop af vanwege de gevaren van de overnamedeal. 

In augustus vroeg NORPAC Foods faillissementsbescherming aan voor schuldsanering en maakte Tiegs' Oregon Potato bekend dat het van plan was om het grootste deel van het bedrijf over te nemen. Een hoorzitting over de goedkeuring van de deal vond op 28 oktober plaats in de faillissementsrechtbank. Tiegs zei dat NORPAC verzuimd had de benodigde documenten te verstrekken om de deal af te kunnen ronden.

Ernstige bodem- en watervervuiling
Tiegs vertelde dat hij na zijn aanbod kennis had genomen van ernstige problemen met bodem- en waterverontreiniging van de verwerkingsfaciliteit van NORPAC, evenals problemen met de regelgeving.

Andere problemen hadden te maken met het feit dat NORPAC hem de gevraagde documenten niet kon leveren en het wissen van een e-mailsysteem dat interne bedrijfscommunicatie bevatte. 

Hoewel NORPAC nog altijd bereid is door te gaan met de transactie is de tegenpartij terughoudend omdat uit eerdere documenten is gebleken dat er extra financiering nodig is om het bedrijf draaiende te houden. 

Als niemand zich aandient om NORPAC over te nemen, dan zal het bedrijf in delen worden verkocht als onderdeel van een liquidatieverkoop. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven