Beurs verwelkomde ook 10% meer bezoekers

Grotere Nederlandse deelname aan 11e editie Fruit Attraction

Vorige week vond van 22-24 oktober de 11e editie van de internationale groenten- en fruit vakbeurs Fruit Attraction plaats in Madrid. Dit jaar heeft de vakbeurs 1.800 bedrijven uit 59 landen en 90.000 professionals uit 130 landen verwelkomd: 10% meer dan in 2018. Dit jaar namen er in totaal 75 Nederlandse bedrijven deel aan de beurs (15 meer dan vorig jaar).Bekijk hier de fotoreportage van de Nederlanders en Belgen op de Fruit Attraction 2019.

De nationale deelname vertegenwoordigt 65% van het totale aantal exposanten, inclusief de aanwezigheid van alle Spaanse autonome regio’s die groenten en fruit telen in het land. De internationale deelname betrof dit jaar 59 landen, d.w.z. 35% van de Fruit Attraction; 16% meer dan in 2018.

Wederom dit jaar was er tijdens de Fruit Attraction beurs een collectieve stand van GroentenFruitHuis aanwezig met 24 bedrijven, georganiseerd door Holland Fresh Group. Daarnaast waren grote bedrijven als Koppert Cress, Bejo Ibérica en Rijk Zwaan aanwezig. Rijk Zwaan heeft net als vorig jaar een prijs gewonnen, dit jaar de Fruit Attraction Innovation Award voor hun Sparkle RZ. 

De Nederlandse deelname was als volgt verdeeld per sector:

  • Fresh Produce – 43 bedrijven
  • Ondersteunende industrie – 21 bedrijven
  • Flower and Garden Attraction – 8 bedrijven
  • Smart Agro – 3 bedrijven

Op de eerste dag van beurs heeft de landbouwraad Nina Berendsen samen met de Ambassadeur Jan Versteeg en bezoek gebracht aan de collectieve stand van GroentenFruitHuis en aan andere Nederlandse bedrijven op de beurs. Tevens bracht de Spaanse Minister van Landbouw, Luis Planas, een bezoek aan de collectieve stand. Tijdens dit bezoek heeft de Ambassadeur de LNV Visie van Minister Schouten overhandigd aan Minister Planas.

De tweede dag van Fruit Attraction was zonder twijfel de drukste dag. Zelfs op de laatste dag kwamen er veel bezoekers naar de beurs, maar rond 15.00 uur hadden veel bezoekers en exposanten de hallen verlaten. De toename van het aantal bezoekers op de laatste dag heeft alles te maken met het feit dat de Fruit Attraction beurs nu plaatsvindt van dinsdag tot en met donderdag in plaats van op woensdag te beginnen en op vrijdag te eindigen.

Bekijk hier de fotoreportage van de Nederlanders en Belgen op de Fruit Attraction 2019.

Bron: Ministerie van LVN

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven