Restauranthouders verklappen waarom ze diepgevroren avocado in plaats van verse gebruikem

Eerder deze week legde een vindingrijke moeder uit hoe men plakjes avocado handig in kan vriezen. De vrouw postte foto's van haar perfect rijpe gesneden avocado's en voegde eraan toe dat ze op deze manier haar maaltijden veel beter kan plannen. 

Het blijkt dus dat men avocado's in kan vriezen zonder bang te zijn dat ze verkleuren. Het is zelfs zo dat kleine horecagelegenheden deze methode heel vaak toepassen zodat ze hun gasten het hele jaar door het populaire gerecht 'avocado op toast' willen kunnen serveren, ongeacht seizoensgebonden prijspieken. 

Een barhouder legt uit dat dit de voornaamste reden voor restaurants is om diepgevroren avocado's te serveren. Hij voegt eraan toe dat het product haar natuurlijke avocadosmaak behoudt. 

Een chefkok zegt echter dat hij in zijn keuken geen diepgevroren avocado's gebruikt. Hij legt uit dat avocado's veel vet en water bevatten waardoor ze niet goed in te vriezen zijn en eenmaal ontdooit hun oorspronkelijk textuur verliezen.

Bron: dailymail.co.uk


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven