Paddenstoelenproductie Iran zal groeien naar 180.000 ton in maart 2020

Naar verwachting zal de Iraanse paddenstoelenproductie tegen het einde van het huidige fiscale jaar (maart 2019-20) 180.000 ton bereiken, zegt de voorzitter van de Vereniging van Paddenstoelentelers, Hassa Afshar. Hij voegt eraan toe dat Iran vorig jaar (maart 2018-19) 152.000 ton eetbare paddenstoelen produceerde. 

Volgens Afshar ligt de gemiddelde exportprijs van Iraanse paddenstoelen €1,79 per kilo, terwijl het wereldwijde gemiddelde €2,24 per kilo bedraagt. De Iraanse paddenstoelen worden naar alle omliggende landen geëxporteerd met uitzondering van Saoedi-Arabië en Turkije. De voorzitter meldt dat Iran wereldwijd de zesde grootste producent van paddenstoelen is. Gemiddeld exporteert Iran zo'n 170 ton paddenstoelen per maand. 

"7% van de totale export is bestemd voor Irak en het overige deel voor de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Qatar, Azerbeidzjan en Turkmenistan," vervolgt Afshar. Iran telt momenteel 900 paddenstoelenkwekerijen die werk bieden aan zo'n 10.000 mensen. De gemiddelde consumptie in Iran staat op 1 tot 1,2 kilo per persoon en dat is lager dan het wereldwijde gemiddelde van 2 kilo per persoon en het Europese gemiddelde van 4 kilo per persoon. Momenteel worden er wereldwijd twintig verschillende soorten paddenstoelen geteeld en zijn China, De VS, Nederland, Frankrijk en Polen de grootste producenten. 

 

Bron: financialtribune.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven