Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse tomatenafzetorganisatie introduceert plasticvrije verpakking voor tomaten

"De Europese Unie heeft afscheid genomen van wegwerpplastic dat tegen 2021 volledig moet zijn geëlimineerd. Daarom heb ik, geïnspireerd door een juwelendoosje om de kostbaarheid van ons product te onderstrepen, de opdracht gegeven een milieuvriendelijke en innovatieve verpakking te maken. Dit werd gedeeld en goedgekeurd door het bestuur van het Consortium voor de Bescherming van de Tomaat van Pachino BGA". Dat zegt Giovanni Iuvara, directeur van ProAgri Srl, een bedrijf dat zich toelegt op de groentenafzet. Giovanni Iuvara

Het sterke punt van het bedrijf is de tomaat van Pachino dat de tomaat in heel Europa erg wordt gewaardeerd. 

Een ecologische juwelendoos 
"Na marktonderzoek kozen we voor een doos gemaakt van een volledig composteerbaar karton met een laag bioplastic, gemaakt van maisafval. Ons doel is om het milieu te respecteren, afval zoveel mogelijk te beperken en zoveel mogelijk te differentiëren. Het is daarom niet alleen een kwestie van het nakomen van een verplichting, maar van een ethische en innovatieve keuze die inspeelt op de groeiende vraag van consumenten", zegt Iuvara.

Een elegante, volledig composteerbare verpakking

Het belang van het merk: kwaliteit en prestige
Consumententrends en een groter bewustzijn van duurzaamheid stimuleren retailers ook om zich aan te passen aan het milieubeleid. Inmiddels zijn de tomaten van Pachino beschikbaar in de nieuwe composteerbare verpakkingen in een van de meest prestigieuze retailketen in Italië. 

ProAgri is een van de belangrijkste bedrijven in het zuidoosten van Sicilië. Met de tomaat van Pachino als kernactiviteit, zet het bedrijf alleen groenten af. Het bedrijf heeft zichzelf als doel gesteld om al zijn gewassen tegen 2020 te verpakken met duurzame verpakkingen.

Voor meer informatie:
ProAgri Srl 
SP 50 Bufali – Marza Ispica  
97014 Ispica (RG) - Italië
Tel.: +39 335206800
Email: [email protected]
Web: www.proagri.it 

Publicatiedatum: