Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cédric Geens, W. Jockheere

“Florida grapefruit iets later op de markt vanwege orkaan Dorian”

Tholen – “We zitten momenteel in een tussenfase voor fruit. Een week geleden zijn we geëindigd met het zomerfruit. De laatste weken hebben we nog een vrij goede periode gehad voor Spaanse meloenen en steenfruit, maar nu is het helemaal afgelopen”, vertelt Cédric Geens van importeur W. Jonckheere. “Het citrus- en granaatappelseizoen is ook nog niet echt vol van start gegaan. Er zijn wel wat volumes mandarijnen op de markt, maar de grotere producties laten nog een beetje op zich wachten.”


Cédric Geens en Stefan Adriani van W. Jonckheere

Het mangoseizoen loopt momenteel wel goed door. “Het Spaanse mangoseizoen is weer begonnen en we hebben verschillende variëteiten in ons gamma. De kwaliteit en de vraag zijn goed, waardoor ook de prijzen prima zijn voor de tijd van het jaar”, aldus Cédric. “Ook de Spaanse avocado’s komen binnenkort weer op de markt en de Spanjaarden hebben geluk. De vraag is nog steeds erg hoog en het aanbod erg laag en het ziet er niet naar uit dat die markt snel om gaat slaan”

Florida grapefruit
“Dit jaar zal het Florida grapefruitseizoen iets later beginnen dan normaal. Eind deze week of begin volgende week krijgen we als het goed is de eerste volumes opgestuurd. Het seizoen is later gestart vanwege de orkaan Dorian die een tijdje geleden in het gebied heeft gewoed. Ik verwacht dat de schade wat zwaarder is uitgevallen dan verwacht, maar binnen een paar weken zullen we weer mooie volumes grapefruit beschikbaar hebben”, besluit Geens.

Voor meer informatie:
Cédric Geens
W. Jockheere
+32(0)22 42 61 03
[email protected]