Hotel in Kuala Lumpur creëert Durian Room

Het Corus Hotel in Kuala Lumpur is het eerste hotel in Maleisië dat een ruimte wijdt aan het proeven van doerians. Andrew Khoo, directeur van Malayan United Industries, eigenaar van het hotel, vertelt dat doerians de trots van het land zijn en best in de spotlight mogen worden gezet. 

"Doerian uit Maleisië behoort tot de beste ter wereld. Dit moeten we niet zomaar voor lief nemen," zei Khoo tijdens de opening van Durian365@Corus. Hij voegde eraan toe dat ook veel toeristen een voorkeur voor doerians hebben.  

"De afgesloten ruimte heeft de naam The Durian Room gekregen en is geïnspireerd op een rookruimte. In de koffiebar van het hotel worden acht dessertgerechten bereid met doerian geserveerd, de zogenaamde 'Durian Dessert Platter'.

Khoo zegt dat het hotel bijna €30.000 uitgetrokken heeft om uit te sluiten dat de doeriangeur zich zou verspreiden naar andere ruimten. 

Muhhammad Bakthiar Wan Chik, van het ministerie van Toerisme, Kunst en Cultuur, zegt dat het geweldig is dat een particulier bedrijf dit initiatief heeft genomen. "Hiermee promoot het niet alleen onze doerians maar draagt het ook bij aan het 'doeriotoerisme' dat de regering wil bevorderen," liet hij aan asiaone.com weten.

Hij voegde eraan toe dat de regering het bedrijfsleven graag steunt bij initiatieven om deze vorm van toerisme te promoten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven