Pitloze avocado bij Marks and Spencer in schap

De avocado is wereldwijd gezien een van de populairste fruitsoorten. In de meeste diëten wordt dit fruit aanbevolen, aangezien het een grote bron is van energie en voedingsstoffen, zoals onder andere vitamine K, C, B5 en B6. De populariteit van de avocado heeft echter ook geleid tot een toename van het aantal verwondingen door messen, die ontstaan doordat mensen zich snijden tijdens het verwijderen van de pit van het fruit.

De Britse plastisch chirurgen geven aan een toename te hebben waargenomen in het aantal snijwonden als gevolg van het gebruik van avocado in de keuken. Er is zelfs een term voor een dergelijke wond, een zogenaamde 'avocadohand'.

De Britse keten Marks and Spencer (M&S) is daarom begonnen met het op de markt brengen van een nieuwe pitloze avocadovariëteit. Deze avocado, die langgerekter is dan normaal, hoeft zelfs niet geschild te worden, en zal naar verwachting het aantal huiselijke ongevallen omlaag brengen.

Deze nieuwe avocado zal in Spanje geteeld worden, en is momenteel slechts tot december verkrijgbaar. Een pakket met zes van deze avocado's kost iets minder dan 3 dollar (€2,73). Mensen die de nieuwe avocado geproefd hebben verzekeren dat deze dezelfde smaak heeft als het conventionele fruit.

Bron: agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven