Telers in Mexicaanse staat Chihuahua schakelen om van marihuana- naar avocadoteelt

Veel telers in de Mexicaanse staat Chihuahua stoppen met het telen van marihuana en schakelen over op de teelt van avocado's. Volgens Noel Chávez, burgemeester van het dorp Guadalupe y Calvo, hebben lokale telers dit seizoen al 10 ton avocado's geoogst. 

Het dorp is van plan om dit jaar tot wel 50.000 avocadobomen te planten om de lokale economie een nieuwe impuls te geven. Burgemeester Noel Chávez: "Eerst zagen mensen niet zoveel in dit plan maar toch zijn we ermee doorgegaan. Inmiddels zien we de eerste resultaten. We zijn drie jaar geleden met dit programma gestart met steun van de overheid. Over nog eens drie jaar zal de productie verveelvoudigd zijn."

De lokale overheid verwacht dat de avocadoteelt jaarlijks tot wel €4,2 mln aan inkomsten zal genereren. Chávez zegt dat ook telers veel potentie in de teelt van avocado's zien vanwege de enorme populariteit van het fruit in China, Japan, de Verenigde Staten en Europa. 

De burgemeester voegt eraan toe dat armoede eraan bijdraagt dat telers marihuana en andere verboden gewassen telen. Hij hoopt hen door voorlichting en bewustwording echter aan te kunnen moedigen voor andere gewassen te kiezen. Chávez is van plan om de lokale consumptie van het fruit te stimuleren en hoopt daarnaast dat de regio binnen nu en drie jaar zal kunnen starten met de export van avocado's.

Bron: mexiconewsdaily.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven