Michael Blake, directeur van exportbedrijf New Zealand Onion:

"Situatie voor uienexporteurs zuidelijk halfrond terug bij het oude"

Michael Blake, directeur van exportbedrijf New Zealand Onion, Seagrove Farms en Tasman Seed, heeft informatie gedeeld over het Nieuw-Zeelandse uienseizoen 2019 en de voortgang van het planten voor het seizoen 2020. Hij laat weten dat dankzij de goede inkomsten in de eerste helft van 2019 het areaal in 2020 waarschijnlijk zal groeien.

Blake: "Tot aan week 40 bedroeg de totale export 175.509 ton. De grootste hoeveelheden waren bestemd voor Europa (84.000 ton), het Verenigd Koninkrijk (17.000 ton) en Indonesië (27.000 ton). Naar de Pacifische eilanden en Maleisië werden respectievelijk 15.000 en 11.000 ton geëxporteerd."

Hij vervolgt: "Het planten voor het seizoen 2020 vordert gestaag. Er zijn nog geen cijfers bekend over de omvang van het areaal maar de verwachting is dat het zal groeien vanwege de goede resultaten die werden behaald gedurende de eerste helft van 2019. Het was een ideaal afzetseizoen met een product van hoge kwaliteit en inkomsten die we in geen 20 jaar meer hadden gezien."

"Hoewel men op het noordelijke halfrond nog aan het rooien is, ziet het ernaar uit dat de productie vrijwel terug op het normale niveau is," aldus Blake. Hij voegt eraan toe dat het Verenigd Koninkrijk rekent op een oogst die beduidend hoger is dan in 2018 en dat ook Nederland een grote oogst verwacht, die voornamelijk voor de export bestemd zal zijn."

Onionbusiness.com bericht dat Blake het volgende gezegd zou hebben: "De situatie voor exporteurs op het zuidelijk halfrond zal weer terug zijn bij het oude, nu in de eerste helft van 2020 weer op zoek moeten naar kansen om tekorten aan te vullen, hetgeen grotendeels afhankelijk zal zijn van de voorraad uien die nu in bewaring wordt geplaatst."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven