Bio4Life en Otflow genomineerd voor Nieuwe Heldenprijs

Bio4Life uit Capelle aan den Ijssel en Otflow uit Rotterdam zijn genomineerd voor de Nieuwe Heldenprijs. De Nieuwe Heldenprijs is bedoeld voor ondernemers die innoveren en daarmee een positieve impact hebben op een maatschappelijk relevant thema. Naast Bio4Life en Otflow is ook Juuve genomineerd. De winnaar wordt op maandag 18 november bekendgemaakt.

Otflow (Rotterdam) is opgericht door Ronald Hagenstein en Otto de Groot. Het bedrijf ontwikkelde een 11-meter lange mat van gerecycled papier-karton dat de luchtstroom in koelcontainers verbetert. De OTFLOW is de eerste oplossing als ‘mat’ die de temperatuur tijdens zeetransport optimaal houdt door het optimaliseren van de luchtstroom. Deze optimale luchtstroom zorgt voor minder weggegooid fruit en daardoor ook minder financieel verlies voor exporterende en importerende partijen. De focus voor Otflow ligt op sales, internationale groei en 'positive impact’.


Otto de Groot en Ronald Hagenstein, Otflow

Bio4Life, opgericht door Marcel de Oude en Arjan Klapwijk, levert wereldwijd zelfklevende composteerbare etiketten/materialen. De grondstoffen daarvoor worden zo veel mogelijk gewonnen uit hernieuwbare bronnen waardoor de belasting op het milieu tot een minimum wordt beperkt. Om volledig gecertificeerde etiketten aan te kunnen bieden, is een eigen composteerbare lijm ontwikkeld: de BioTAK®. Dit is de eerste 'etiketten' kleefstof ter wereld die het EN13432- certificaat mag dragen. Nu het product en bedrijf in de basis stevig staan, is de focus voor de toekomst op groei.


Marcel de Oude en Arjan Klapwijk, Bio4Life

Zie voor meer informatie de website van Bio4Life en Otflow.

Bron: Rotterdamse Ondernemersprijs


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven