Noorse appelen rijpen in recordtijd

Dit jaar is het Noorse appelseizoen erg vruchtbaar. Dit zorgt voor een tekort aan opslagruimte. Meteorologen hebben een link gelegd tussen klimaatverandering en het snel rijpende fruit. 

Volgens informatie uit de boomgaarden in het westen van Hardanger was dit jaar het appelseizoen ongebruikelijk kort en intensief met een veel korter raam dan gebruikelijk voor de oogst. Grote hoeveelheden appelen zijn nu klaar voor verlading en de bomen zijn leeggeplukt. 

Fruitteler Olav Velken: "Het was een goed seizoen. De kwaliteit is ook goed. Dat zien we aan de kleur en smaak." Een fruithandelaar heeft 1.600 ton appelen in vier weken tijd ontvangen - een hoeveelheid die vorig seizoen in zeven weken binnenkwam. De hoeveelheid appelen van nu hebben voor logistieke problemen en een tekort aan opslagruimten gezorgd. 

Het huidige appelseizoen begon traag met koud lenteweer. Maar een warme en droge zomer met recordtemperaturen in West-Noorwegen werd gevolgd door een natte herfst, wat een enorme appeloogst opleverde. 

Bron: thelocal.no


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven