Eerste Argentijnse blauwe bessen pakstation met Senasa voedselveiligheidscertificaat

Het Argentijnse ministerie van Landbouw heeft via Senasa voor het eerst een voedselveiligheidscertificaat verleend aan een pakstation in de regio Moquegua waar blauwe bessen worden verwerkt. 

Om in aanmerking te komen voor dit certificaat onderging de vestiging een evaluatieproces om na te gaan of het voldeed aan de Verordening voor Voedselveiligheid DS No. 004-2011-AG.

Medewerkers van Senasa controleerden onder meer of er een afrastering had, of het personeel herkenbare kledij droeg, of de ontvangstruimte gescheiden was van het pakstation en of er een registratiesysteem was. 

Daarnaast werd bevestigd dat er een handboek voor goede productiepraktijken aanwezig was (BPM) evenals voor gestandaardiseerde operationele hygiënevoorschriften en een systeem voor risico-analyse. Deze procedures worden voor, tijdens en na de verwerking toegepast om de veiligheid en kwaliteit van de producten te garanderen. 

Consorcio Agrícola Moquegua SAC is de eerst verwerkingsfaciliteit in de regio waar blauwe bessen voor de export worden verwerkt. Het bedrijf exporteerde onlangs haar eerste zending van 122 ton.

Bron: blueberriesconsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven