Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe lasertechnologie voor langere houdbaarheid verse AGF

Belmark is de samenwerking met PerfoTec aangegaan voor de introductie van een systeem waarmee de houdbaarheid van verse AGF kan worden verlengd, waarmee voedselverspilling wordt beperkt en de CO2-voetafdruk wordt verlaagd.

Links Martijn de Bruin, technisch directeur – PerfoTec. Rechts Jason vande Loo, directeur Technical and Research Development – Belmark.

Belmark heeft als missie om de Amerikaanse versmarkt naar een hoger niveau te tillen en biedt een scala aan producten en diensten aan waarmee zij tegemoet komt aan vrijwel iedere verpakkingsbehoefte. Het in Wisconsin gevestigde bedrijf beschikt over een verkoopteam in heel de Verenigde Staten. De medewerkers van Belmarks verkoop- en technische team werken nauw samen met klanten om het meest optimale verpakkingsmateriaal voor hun product te kiezen. 

Gedurende de eerst stadia maakt het systeem gebruik van een Fast Respiration Meter. Deze unit verzamelt zuurstof- en koolstofdioxidemetingen van het product. Technisch personeel analyseert de gegevens met behulp van PerfoTec-software. In combinatie met informatie over verpakkingen en temperaturen wordt vervolgens het optimale aantal micro-laser perforaties bepaald, evenals de grootte van de perforaties, om zo de kwaliteit van het product zo goed mogelijk te behouden. 

Belmark zegt dat het met PerfoTec is samen gaan werken vanwege haar technologie op het gebied van MAP-verpakkingen voor verse AGF. De PerfoTec-laser is de enige laser ter wereld met een gepatenteerd closed loop-camerasysteem, dat iedere perforatie inspecteert en daarom de nauwkeurigheid van de OTR (zuurstofoverdrachtsnelheid) van elk verpakt versproduct garandeert. Dit is een onderscheidende factor op het gebied van kwaliteitsborging die geen andere verpakkingsleverancier in Noord-Amerika kan bieden.

Met de precisie lasertechnologie van PerfoTec kan Belmark haar klanten een verpakkingsoplossing op maat aanbieden van de hoogste kwaliteit, waarmee de houdbaarheid wordt verlengd en voedselverspilling wordt voorkomen. 

Belmark is een Amerikaanse leverancier van flexibele verpakkings- en etiketteringsoplossingen en vouwdozen.

Voor meer informatie:
PerfoTec
Tel: +31 (0)297 25 55 54
Email: [email protected]
www.perfotec.com 
www.Belmark.com 

Publicatiedatum: