Washington State - VS

Wetenschappers WSU Tri-Cities ontwikkelen spray die vorstschade aan fruitbomen voorkomt

Wetenschappers van de WSU Tri-Cities hebben een spray ontwikkeld die telers helpt hun gewassen te beschermen. De spray wordt omschreven als 'grensverleggende nanotechnologie' en werd ontwikkeld om kersen-, appel- en andere fruitbomen te beschermen tijdens streng weer. 

Changki Mo van WSU Tri-Cities: "We testten de levensduur van dit materiaal en het gaat niet alleen 24 uur lang mee, maar is na 72 uur nog steeds effectief." Deze lente namen de onderzoekers hun spray mee naar lokale kersen- en appeltelers voor een veldtest om zelf te zien dat het werkt. Professor Mo vertelt dat de resultaten veelbelovend zijn. 

De spray bestaat uit plantaardige nanokristallen die gebruikt worden als coating en fruitknoppen tijdens koude periodes beschermt. De professor vertelt dat telers nu windturbines en heaters gebruiken om vorst te voorkomen die niet alleen duur zijn maar ook veel vervuiling veroorzaken. Maar deze nieuw nanotechnologie is milieuvriendelijk en goedkoper dan andere mogelijkheden. 

Het team bestaat uit professoren van verschillende afdelingen van de WSU die allemaal hun expertise op specifieke gebieden meebrachten die cruciaal zijn voor de succes van het project. 

Volgens fox41yakima.com zal het onderzoeksteam de komende vijf jaar testen blijven uitvoeren. Hun doel is om niet alleen de Amerikaanse tuinbouw te helpen, maar ook de mondiale tuinbouw. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven