Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het Packhuys installeert nieuwe inpaklijn voor convenienceproduct bij De Aardappelhoeve

Tholen – Om in te spelen op de huidige conveniencetrend heeft De Aardappelhoeve uit Tielt een nieuw gemaksproduct toegevoegd aan haar gamma. Het product bestaat uit een oven-, magnetron- en barbecuebestendige aluminium schaal met daarin onbewerkte mini krielaardappelen en een marinademix. Voordat de krieltjes in de oven, magnetron of barbecue gaan, marinade erover en klaar is Kees! Er zijn momenteel vier verschillende smaken beschikbaar: Frans, Italiaans, Grieks en Smokey Barbecue.


De producten zijn 100% vegetarisch en vegan. De krielaardappelen zijn niet bewerkt, zodat er geen smaak verloren is gegaan. 

“We hebben het idee opgedaan in Londen”, vertellen Bart en Ruben Nemegheer van De Aardappelhoeve. “Bij alle supermarkten, van discounters tot de duurdere supermarkten zagen we hetzelfde product liggen. Krielaardappelen met een klontje boter en kruiden die je zo in de oven of magnetron kon schuiven. Echter over de verpakking waren we niet helemaal te spreken en de losse boter maakte er een knoeiboel van. Met het genoemde idee uit Londen zijn wij aan de slag gegaan en hebben het verbeterd tot het product dat momenteel bij diverse Aldi-filialen in de schappen ligt en binnenkort ook bij Okay te vinden is.”


Jan Molenaar van Het Packhuys en Ruben Nemegheer van De Aardappelhoeve

"Momenteel al volop productie gedraaid"
Tijdens de zoektocht naar de juiste inpaklijn hebben Bart en Ruben aangeklopt bij Het Packhuys uit Tholen, leverancier van onder andere doseer- en verpakkingsmachines. “De Aardappelhoeve was op zoek naar een inpaklijn voor het product en wel op korte termijn. Dit konden we in zeer korte tijd realiseren voor de Aardappelhoeve zodat men snel kon starten met proefdraaien en vervolgens het nieuwe product uitleveren”, vertelt Jan Molenaar van Het Packhuys.  “Afgelopen maandag zijn we begonnen met de installatie van de uiteindelijke nieuwe lijn en momenteel wordt er al volop productie gedraaid. De inpaklijn bestaat uit een schalenontnester van Burgmetaal, diverse transportbanden, een Packaging Automation topsealmachine en een Keymac sleever die de kartonnen sleeves om het bakje heen plaatst. Prins Verpakkingstechniek heeft het overgavesysteem voor het afvullen van de krieltjes geleverd. Enkel het bijvoegen van de marinademix en het inpakken in dozen moet handmatig worden gedaan.”

Verpakking
“Voor de verpakking is gekozen voor een aluminium schaal die voor 75% uit gerecycled materiaal bestaat, met een topseal om zo min mogelijk plastic te gebruiken. De sleeve is van karton en geeft de verpakking net iets meer uitstraling, door een deel van het product nog te laten zien”, zegt Ruben. “De lijn is gemakkelijk aan te sluiten bij de bestaande vulmachine, maar ook makkelijk om te bouwen naar een andere smaak of verpakking. Met de lijn is het ook mogelijk om plastic of kartonnen schalen te voorzien van topseal. Daarnaast is de capaciteit van de machine 60 schalen per minuut”, vult Jan aan.

“De ontwikkeling van het product is in sneltreinvaart gegaan, mede dankzij de flexibiliteit en de service Het Packhuys. Door de goede samenwerking hebben we het concept erg snel van de grond kunnen krijgen en konden we snel inspelen op de groeiende vraag van de klant. Hoewel het product al bij verschillende aanbieders in de schappen ligt (of bijna ligt), hebben we nog genoeg aanbod om aan andere partijen te leveren”, besluiten Bart en Ruben.

Voor meer informatie:
Jan Molenaar
Het Packhuys
Ambachtsweg 18 & 22
4691 SC Tholen
+31(0)6-53 54 55 76
[email protected] 
www.het-packhuys.com 

Ruben Nemegheer
De Aardappelhoeve
Putterijstraat 7A
8700 Tielt (België)
+32 (0)477 29 17 84 
[email protected]     
www.deaardappelhoeve.be