Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Strijdvaardig Greenyard heeft nog een lange weg te gaan

Op vrijdag 20 september 2019 vonden de gewone en buitengewone algemene aandeelhoudersvergaderingen van Greenyard in Sint-Katelijne-Waver plaats.

Hein Deprez, co-CEO, begon volgens De Tijd de algemene vergadering met het voorlezen van een uitgebreide mea culpa. Hij erkende dat het organisatorisch, financieel en emotioneel een moeilijk jaar voor Greenyard en haar stakeholders is geweest. Greenyard is dan ook gericht op het herstel van de winstgevendheid en het opnieuw gezond maken van de balans. "Ondanks alles wat er gebeurd is, laten we het hoofd niet hangen. We vechten hard terug voor onze plaats in de markt."

Ook co-CEO Marc Zwaaneveld, beseft dat er nog een lange weg te gaan is. "Vertrouwen gaat ter paard en komt te voer terug. Laten we proberen wat sneller te voet te gaan." De Nederlander bevestigde dat er een groot potentieel ligt in het bedrijf en in de markt waarin Greenyard actief is. Het Transformatieplan schaaft aan een hogere graad van efficiëntie, productiviteit en winstgevendheid in het bedrijf en verankert een cultuur van continue verbetering. 

De eerste positieve tekenen van herstel werden aangegeven door Geert Peeters, CFO, in de Q1 resultaten van Greenyard en in de vooruitzichten voor H1. Verder herstel zal ook verdere investering
en inspanningen in het Transformatieplan vergen.

Toch kwamen er enkele kritische vragen uit het publiek. Een bezorgde aandeelhouder sprak over de forse aandelenverkoop van het Amerikaanse Investeringsfonds Kabouter Management. Een andere aandeelhouder vroeg zich af waarom Greenyard - kort voordat het in de problemen raakte - nog op een zucht van de overname van Dole stond. "Waarom heeft de raad van bestuur zijn voet niet tussen de deur gezet?" 

Bestuurders
De aandeelhouders keurden het voorgestelde besluit goed om de bestuurders wiens mandaat een einde nam op de huidige aandeelhoudersvergadering, te vernieuwen voor een termijn van vier jaar:

  • Dhr. Hein Deprez (Deprez Invest NV);
  • Mevr. Veerle Deprez (Management Deprez BVBA);
  • Mevr. Hilde Laga als onafhankelijke bestuurder;
  • Dhr. Dirk Van Vlaenderen (Gescon BVBA) als onafhankelijke bestuurder;
  • Dhr. Marc Ooms (Bonem Beheer BVBA);
  • Dhr. Johan Vanovenberghe (Intal BVBA);
  • Mevr. Valentine Deprez (Omorphia Invest BVBA);

De mandaten van Koen Hoffman (Ahok BVBA) en Aalt Dijkhuizen (Aalt Dijkhuizen B.V.) als onafhankelijke bestuurder van Greenyard verstrijken op de gewone algemene aandeelhoudersvergadering in 2022 (boekjaar 21/22) respectievelijk 2020 (boekjaar 19/20).

De aandeelhouders keurden ook de jaarrekening met betrekking tot boekjaar 18/19 goed, met inbegrip van de bestemming van het resultaat, zoals zij door de raad van bestuur voorgesteld werd.
Er werd beslist om geen dividend uit te keren voor voormeld boekjaar.

Daarnaast keurde de buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering – die onmiddellijk aansluitend op de jaarvergadering plaatsvond – de vervroegde toepassing (opt-in) goed van het nieuwe Wetboek van vennootschappen en verenigingen in toepassing van artikel 39, §1, tweede alinea, van de Wet van 23 maart 2019 tot invoering van het Wetboek van vennootschappen en
verenigingen en houdende diverse bepalingen, en besliste om, met dit doeleinde, de statuten aan te passen aan voormeld Wetboek van vennootschappen en verenigingen. De belangrijkste wijziging
betreft de hernieuwing van de machtiging in art. 7 van de gecoördineerde statuten van 21 september 2018 aangaande de bevoegdheid van de Raad van Bestuur om het geplaatste kapitaal te
verhogen in het kader van het toegestane kapitaal, met de flexibiliteit die door het Wetboek van vennootschappen en verenigingen wordt geboden. De gecoördineerde statuten van 20 september 2019 zullen beschikbaar zijn op de website van Greenyard.

Voor meer informatie:
Dennis Duinslaeger
Investor Relations
Greenyard
+32 15 32 42 49
[email protected]  
www.greenyard.group 

Publicatiedatum: