Fruithandel met liquidatie bedreigd door drugscriminelen

Wildwesttaferelen in de AGF-sector. Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van De Groot Fresh Group in Hedel afgeperst en bedreigd met de aankondiging dat ‘een willekeurige medewerker’ zou worden geliquideerd als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de criminele feiten blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter gisteren.  

Als De Groot niet met het geld over de brug zou komen, werd er gedreigd met het liquideren van ‘een willekeurige medewerker’, zo werd in een sms-bericht kenbaar gemaakt. Ook zou er extreem geweld volgen wanneer de politie zou worden ingelicht. De eigenaren aarzelden geen moment en sloegen direct alarm. Tot op de dag van vandaag worden zij en het bedrijf beveiligd.

In een verklaring laat De Groot weten dat de berichten veel onrust veroorzaakt hebben in de organisatie. "Daarbij heeft iedereen geschokt gereageerd. Wij kunnen niet meer mededelen dan in de pro-forma zitting is besproken, behalve dat de directie en het bedrijf van de Groot fresh group een goede begeleiding van justitie heeft gehad, en daarbij zijn alle veiligheid en communicatieadviezen opgevolgd."

Klik hier naar het artikel in het AD

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven