Murcia wil jaarrond Verna citroenen aanbieden

In het landbouwdemonstratiecentrum in Purias, in de Spaanse regio Murcia, wordt onderzoek gedaan naar de levensvatbaarheid van de teelt van een nieuw ras van de Verna citroen. Het doel hiervan is om "de telers in Valle del Guadalentín te voorzien van informatie over het gedrag van deze klonen, voordat er nieuwe aanplanten worden gedaan", aldus het regionale ministerie van Water, Landbouw, Veeteelt en Visserij.

De citroenoogst in de regio Murcia wordt voor dit jaar geraamd op meer dan 670.000 ton. 136.000 ton heeft betrekking op de variëteit Verna, de rest op Fino citroenen. Ongeveer 70% van de oogst van het laatstgenoemde ras heeft betrekking op de Fino 49, de overige 30% op de Fino 75. 

De nieuwe klonen van de Verna citroen die in het centrum in Purias worden getest zijn afkomstig uit het 'Programma voor genetische verbetering van citrus', van het Instituut voor Onderzoek en Ontwikkeling van Landbouw en Voedsel in Murcia (Imida). Het doel van deze klonen is om het marktniche te dekken dat ontstaat na de oogst van de traditionele Verna citroenen, vóór de oogst van de Fino citroen begint, om op die manier een jaarronde teelt te bereiken.

Het initiatief maakt onderdeel uit van het Programma voor Plattelandsontwikkeling 2014-20, van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, het Spaanse ministerie van Landbouw en het regionale ministerie van Water, Landbouw, Veeteelt en Visserij in Murcia.

Bron: laverdad.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven