Nu Burger King Meltdown-campagne heeft gelanceerd

McDonalds biedt fruit in plaats van speeltje aan bij Happy Meal

In een poging plastic afval te reduceren, is fastfoodketen McDonalds van plan om haar klanten te vragen of ze het speeltje bij hun Happy Meal willen omruilen voor een zakje fruit. De proef komt vrijwel op hetzelfde moment als het besluit van concurrent Burger King om plastic speelgoed uit haar kindermenu te schrappen. 

De directie van McDonald's laat weten dat het bedrijf gratis maaltijden weggeeft wanneer mensen ongewenst speelgoed terugbrengen. Paul Pomroy, directeur van McDonald's VK en Ierland: "We begrijpen dat er mensen zijn die niet zitten te wachten op een plastic stuk speelgoed bij hun Happy Meal maar we zijn ons er tegelijkertijd van bewust dat deze speeltjes veel gezinnen en kinderen blij maken. Vandaar dat we met deze pilot gestart zijn, waarbij we de keuze aan onze klanten zelf laten. Ze kunnen er ook voor kiezen niets extra's bij hun maaltijd te krijgen. Het is voor ons belangrijk dat we inzicht krijgen in de wensen van onze klanten. Het is daarom leerzaam om te zien of ze een zakje fruit of een boek boven een speeltje verkiezen."

De maatregel is de nieuwste in een hele reeks die gericht is op het verlagen van het plasticverbruik, zoals het gebruik van papieren rietjes, en het afschaffen van de plastic deksels op McFlurry-ijsjes.

Voor de Meltdown-campagne van Burger King zullen er in de restaurants in heel het VK verzamelbakken geplaatst worden waar de plastic speeltjes kunnen worden ingeleverd. Dailyrecord.co.uk citeert Katie Evens, marketingdirecteur van Burger King in het VK: "Het is onmogelijk om niet stil te staan bij de groeiende problematiek van plastic afval en we zijn dan ook blij dat we hier nu tegen in actie zijn gekomen."

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven