Onderzoek naar uitbraak darminfecties in Sigulda

Lets Voedsel en Veterinair Bureau legt groentenverwerkingsfaciliteit stil

Het Voedsel en Veterinair Bureau in Letland (PVD) doet momenteel onderzoek naar een uitbraak van darminfecties en heeft hiervoor een groentenverwerkingsfaciliteit in Jelgava stilgelegd wegens overtreding van de hygiënevoorschriften. 

De PVD ontdekte tijdens haar onderzoek in de faciliteit dat de hygiënevoorschriften en de voorschriften met betrekking tot de traceerbaarheid van producten werden geschonden en dat de verpakte groenten bij verkeerde temperaturen werden bewaard. De PVD nam monsters van oppervlakten en groenten en stelde vast dat er sprake was van overtreding van de normen.

"We hebben de faciliteit in Jelgava stilgelegd, waar gesneden groenten worden verwerkt voor Baltic Restaurants Latvia," liet Maris Balodis van de PVD in een interview weten.

Op de vraag of de sluiting van de faciliteit verband houdt met de uitbraak van darminfecties in Sigulda antwoordde Balodis dat de laboratoriumresultaten nog niet gereed zijn en dat dit vermoeden daarom nog niet bevestigd kan worden. 

In totaal hebben 24 inwoners van Sigulda zich bij een arts gemeld met symptomen van voedselvergiftiging, waaronder een aantal kleine kinderen. 

In zeven gevallen werd de bacterie Escherichia coli  aangetroffen. Medewerkers en leerlingen van vijf kleuterscholen waar Baltic Restaurants de catering verzorgt, raakten besmet met de bacterie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven