Singapore Airlines vindt nieuwe partner in hightech stadsboerderij

Singapore Airlines maakt zich op om een ​​nieuw ‘van-boer-tot-vliegtuig’ dinerprogramma te introduceren op vluchten vanuit New York, waarbij groenten worden geteeld bij een lokaal teeltbedrijf in Newark (New Jersey).

AeroFarms, het bedrijf dat de groenten levert, is een hightech 'vertical farm', die gebruik maakt van een gecontroleerd klimaat, LED-verlichting en een nieuw type landbouw genaamd aeroponics om gewassen te verbouwen in heringebruikgenomen stedelijke ruimtes.

In 2017 kwam Singapore Airlines in het nieuws toen het een nieuwe 'van-boer-tot-vliegtuig' dinerservice aankondigde voor zijn langeafstandsvluchten, en dit voorjaar opnieuw toen het bedrijf zijn eerste inkooppartner aankondigde. Nu staat het lokale, 'fine-dining' initiatief op het punt om geïntroduceerd te worden op 's werelds langste vlucht.

De luchtvaartmaatschappij zal samenwerken met AeroFarms, een indoor vertical farm in Newark (New Jersey) waar het vanaf oktober bladgroenten en groenten van zal inkopen voor verschillende hapjes in de business class. De met lokale groenten bereide maaltijden zullen uiteindelijk worden uitgebreid naar andere vluchten en andere cabines. Het vliegtuig dat de vlucht uitvoert, is volledig business class en premium economy.

Terwijl de nieuwheid van het 'van-boer-tot-bord'-concept in de lucht in combinatie met de frisse smaak van de maaltijden een duidelijke aantrekkingskracht heeft, prijst de luchtvaartmaatschappij ook de duurzaamheid van het lokaal inkopen van ingrediënten en het ondersteunen van eco-efficiënte bedrijven zoals AeroFarms.

Bron: timesunion.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven