Ontwerp- en Innovatiebureau Carlo Ratti Associati

Sapbar maakt bekers van sinaasappelschillen

Het internationale ontwerpbureau Carlo Ratti Associati heeft een experimentele pers ontwikkeld die bekers 3D-print van bioplastic dat gemaakt is van sinaasappelschillen.

Het project, dat de naam 'Feel the Peel' heeft gekregen, werd uitgevoerd in samenwerking met het energiebedrijf Eni. De sapbar verwerkt de uitgeperste sinaasappelen tot een vezel dat wordt vermalen en daarna wordt omgezet in bioplastic door het te vermengen met polymelkzuur. Van dit materiaal worden vervolgens recyclebare drinkbekers voor vers sinaasappelsap geprint. 

Het ruim drie meter hoge prototype, dat voorzien is van een koepel gevuld met 1.500 sinaasappelen, zal de komende maanden in meerdere openbare ruimtes in Italië te bewonderen zijn.

"Het kringloopprincipe is een must vandaag de dag," aldus CRA-oprichter Carlo Ratti, die het systeem ontwikkelde. 

Bron: insideretail.asia


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven