Reuzenavocado's nu in Ierland verkrijgbaar

Dit weekend lagen in Ierland de eerste reuzenavocado's bij 70 Tesco-filialen in het schap. Deze enorme avocado's zijn vijf keer zo groot als een normale avocado.

De supermarkten hebben maar een beperkte voorraad van deze bijzondere fruitsoort, die een kruising is tussen West Indische en Guatemalteekse avocadorassen. De avocado's zijn zolang de voorraad strekt voor €4 per stuk verkrijgbaar. 

De zogenaamde 'Avozilla's' worden op natuurlijke wijze geteeld en zijn niet genetisch gemodificeerd. Van oorsprong zijn ze afkomstig van een klein aantal bomen in de Zuid-Afrikaanse provincie Limopop maar tegenwoordig worden ze ook in Australië geteeld. Het grootste exemplaar dat ooit werd geoogst had een gewicht van maar liefst 1,8 kilo. 

De avocado's, waarvan de rijpheid doorgaans moeilijk te bepalen is, zijn voorzien van een sticker waarop staat dat ze buiten de koelkast binnen vier tot vijf dagen rijp zijn. John Brennan, van Tesco heeft aan de irishtimes.com laten weten dat de ‘Avozilla's’ op de Ierse markt afkomstig zijn van originele bomen in Zuid-Afrika.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven