2020 wordt het jaar waarin Vietnamese producten en masse in Europa te verkrijgen zijn

De recente ondertekening van de EU-Vietnam vrije handelsovereenkomst (EVFTA), die begin 2020 in werking treedt, heeft de deur opengezet voor Vietnamese AGF op een markt van meer dan 500 mln mensen.

Volgens Nguyen Nam Hai, van de Vietnam Pepper Association, exporteert Vietnam elk jaar 40.000 ton pepers naar de EU waarmee aan 53% van de marktvraag voldaan wordt. 

Naast peper winnen andere tuinbouwproducten zoals fruit, groenten en cashewnoten uit Vietnam terrein in de EU.

In de eerste 8 maanden van 2019 was de EU markt goed voor meer dan 12% van de Vietnamese export. De EU zou bereid zijn om 94% van de 547 tarieflijnen op AGF op te heffen nadat de EVFTA van kracht is. 

Vuong Truong Giang, hoofd voedingsveiligheid, roept Vietnamese bedrijven op om oplossingen te zoeken voor de kwaliteit van producten tijdens verwerkings- en conserveringsfases en om teeltzones te bouwen waarin aan de eisen voor herkomst voldaan wordt. 

Minister van handel Tran Tuan Anh verklaarde dat zijn ministerie met handelsadviseurs in EU-landen zullen samenwerken omtrent handelsbarrières en om bedrijven aan te trekken om te investeren in teelt en verwerking. 

Bron: Vietnam+


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven