Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Katinka Abbenbroek nieuwe voorzitter Alliantie Verduurzaming Voedsel

Katinka Abbenbroek is per 1 augustus benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Alliantie Verduurzaming Voedsel (de Alliantie). Zij volgt hiermee Aalt Dijkhuizen op die na 5 jaar het voorzitterschap overdraagt. Abbenbroek zal leidinggeven aan de uitvoering van de agenda 2020-2025 van de Alliantie met als speerpunten het klimaat, de circulaire economie, biodiversiteit en integraliteit van duurzaam en gezond. “De Alliantie is door de samenwerking van de gehele voedselketen het unieke platform om concreet bij te dragen aan de Nederlandse klimaat- en biodiversiteitsdoelstellingen", aldus Abbenbroek.In de Alliantie werken bedrijven in de agrifoodketen – primaire sector, diervoeder, levensmiddelen-industrie, horeca, catering en supermarkten – als keten samen aan de steeds verdere verduurzaming van de voedselproductie- en afzetprocessen. De inzet is dat verduurzaming integraal wordt verankerd in alle bedrijfsprocessen door de gehele keten. Ketensamenwerking van boer tot en met bord. De Alliantie werkt hierin nauw samen met het ministerie van LNV. Abbenbroek zegt hierover:

“Opeenvolgende Staatssecretarissen en Ministers van Landbouw hebben altijd nauw contact gehad met de Alliantie. Overheid en bedrijfsleven hebben overlappende belangen en de intensieve samenwerking leidt ertoe dat voedsel duurzaam en verantwoord wordt geproduceerd.”

Abbenbroek ervaren in bedrijfsleven en maatschappelijk middenveld
Katinka Abbenbroek (1970)is biologe en heeft een brede ervaring en expertise in het bedrijfsleven en maatschappelijk middenveld. Zij was 18 jaar werkzaam in de voedingsmiddelen industrie onder andere als directeur voor Unilever en Cargill. Daarna heeft zij bij Initiatief Duurzame Handel gewerkt, was partner bij consultancybureau NewForesight en directeur van OnePlanet Thinking van het Wereld Natuur Fonds. Abbenbroek is thans onder meer directeur van Springtij, een stichting die het jaarlijkse Springtij forum organiseert.

Marian Geluk, directeur FNLI namens het bestuur van de Alliantie: “Wij danken Aalt voor zijn inzet voor de Alliantie de afgelopen vijf jaar. Hij heeft de Alliantie geholpen concreet invulling te geven aan haar duurzaamheidsambities waarbij hij verduurzaming ook in een internationale context plaatste en hechtte aan gefundeerde duurzaamheidskeuzes om zo blijvende impact te creëren. Wij zijn verheugd dat Katinka het voorzitterschap  van de Alliantie op zich neemt. Katinka is een verbindende, energieke persoonlijkheid die veel kennis heeft op de huidige duurzaamheidsuitdagingen waar het bedrijfsleven mee te maken heeft. Haar uitgebreide netwerk zal helpen de Alliantie prominenter in de maatschappij neer te zetten.”

Publicatiedatum: