Britse fruitimporteur Peter Gilding ziet winst stijgen

Fruitimporteur Peter Gilding & Company (PGCL), waarvan het hoofdkantoor in Prescot is gevestigd, heeft ondanks het aanhoudende overaanbod op de internationale markt winst weten te maken. Het bedrijf Peter Gilding & Company opereert wereldwijd. 

Het bedrijf wordt gerund door Peter en Andrew Gilding en heeft 55 mensen in dienst. In het jaar tot aan 31 oktober 2018 had het bedrijf een omzet van €56,5 mln, ten opzichte van €62,4 mln in dezelfde periode van het jaar daarvoor. De winst voor belastingen steeg van €401.643 naar €554.062. 

In haar strategische rapport laat PGCL weten dat er ook dit jaar sprake was van een wereldwijd overaanbod aan producten, hetgeen een nadelige invloed op de omzet en winstmarges heeft gehad. De prijzenslagen tussen retailers hebben eveneens een nadelig effect op de groothandelsmarkt gehad. 

De directeuren zullen echter doorgaan met de implementatie van hun driejarige investeringsproject in nieuwe machines, waarvoor €110.279 is uitgetrokken. Het bedrijf heeft besloten haar verpakkingsactiviteiten volledig onder één dak onder te brengen. 

Bron: insidermedia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven