Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzen Italiaanse watermeloenen dalen nu seizoen ten einde loopt

Het feit dat het watermeloenenseizoen iets later begon in het Italiaanse Crotone betekent dat de afzetperiode kan worden verlengd. Vraag en aanbod zijn momenteel goed in evenwicht, hoewel de prijzen dalen, zoals vaak het geval is aan het eind van het seizoen.

"De vertraging van 15 dagen is merkbaar, hoewel de vraag nog steeds goed is en daarom het spel van vraag en aanbod in evenwicht is. Toch dalen de prijzen", meldt Iolanda TurrĂ , manager bij Azienda Agricola Giovanni TurrĂ .

Het seizoen loopt ten einde. "We zullen de watermeloenen blijven afzetten tot en met week 36 en daarna is het seizoen echt voorbij. De vraag van binnenlandse markten is niet slecht maar fluctueert. De export  gaat nog steeds er goed."

"We hebben een goede samenwerking met Frankrijk, Duitsland, Polen en Malta. Terwijl de vrachtwagens door Oostenrijk rijden om Polen te bereiken, moeten ze 204 kwintalen (100kg) wegen. Er zijn ook beperkingen in Frankrijk. De verpakking is min of meer hetzelfde als de watermeloenen in kartonnen kratten wordt geplaatst. We exporteren voornamelijk mini- en middelgrote  watermeloenen. "

"Enkele weken geleden zijn we begonnen met de afzet op Malta en, net als alle andere mediterrane landen, geeft ook dit land de voorkeur aan grotere watermeloenen van minimaal 1,3 kg."

"We zijn begonnen met het gereedmaken van de grond voor venkelverplantingen en het oogsten zou half november moeten beginnen, mits het weer ons gunstig gezind is. De temperaturen zijn momenteel nog steeds hoog net als de luchtvochtigheid, dus het ziet er goed uit."

Publicatiedatum: