Ilapak ontwikkelt plasticvrije AGF-verpakking

Ilapak, fabrikant van verpakkingsmachines, heeft een nieuwe plasticvrije AGF-verpakking ontwikkeld. De verpakking wordt vervaardigd door middel van een flow wrap-oplossing en is voorzien van een speciale coating waardoor de composteerbare papieren folie gemakkelijk kan worden verwerkt. De machine plaatst het product op papieren trays en voorziet deze vervolgens van een composteerbare folie. 

Vorig jaar presenteerde Ilapak de nieuwe Carrera 1500 flow wrapper. Deze nieuwe oplossing is gebaseerd op de Carrera 1500 maar is voorzien van een speciale functie waardoor de machine ook papieren en composteerbare folies kan verwerken.  

 

Ilapak beweert dat deze nieuwe innovatieve oplossing tegemoet komt aan de eisen van middelgrote AGF-verwerkers op het gebied van flexibiliteit en kostenefficiëntie en bijdraagt aan een vermindering van het plasticgebruik.

Christian Romualdi van Ilapak: "Consumenten mijden plastic verpakkingen steeds vaker en producenten zijn op zoek naar alternatieven die kosteneffectief zijn en dezelfde prestaties leveren als plastic folies. Dit is een hele uitdaging. Er is uitvoerig getest om er zeker van te zijn dat de materialen door de apparatuur te verwerken zijn. We merkten dat consumenten steeds kritischer tegenover plastic staan en daarom hebben we op dit vlak fors geïnvesteerd in R&D."

 

Bron: foodbev.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven