Continuïteit Zuid-Afrikaanse Grape Company staat garant voor innovatie

The Grape Company was één van de eerste bedrijven die een exportvergunning kreeg nadat de Zuid-Afrikaanse exportsector werd gedereguleerd. 

"Wij hebben ons altijd gericht op het leveren van druiven van de beste kwaliteit aan onze klanten over de hele wereld. We zijn er trots op dat we onze groei van de laatste 22 jaar te danken hebben aan nieuwe boomgaarden van onze aandeelhouders en telers. We zijn in het bijzonder trots op een speciale groep telers die we al meer dan 17 jaar onze partner mogen noemen," zegt Marietjie Franzsen, commercieel directeur van The Grape Company, dat aanwezig zal zijn op Asia Fruit Logistica. 

Het bedrijf, waarvan de telers aandeelhouders zijn, heeft teeltlocaties in alle Zuid-Afrikaanse druiventeeltgebieden, van Mpumalanga tot aan de Noordkaap, en in Olifantsrivier, Bergrivier en Hexrivier. 

“In al deze gebieden hebben we zo'n veertig verschillende teeltlocaties en dit stelt ons in staat om flexibel te zijn en ons aan onze programma's te houden. We kunnen immers uit alle regio's fruit leveren en van november tot april druiven aanbieden. Al onze teeltlocaties hebben hun eigen pakstation wat garandeert dat het fruit zo snel mogelijk na de pluk wordt gekoeld en dit is mede bepalend voor de hoge kwaliteit van ons product."

"Het samenwerken met de juiste partners, kwaliteit en innovatie zijn de voornaamste pijlers waarop ons bedrijf is gebouwd. We investeren voortdurend in alle belangrijke veredelingsprogramma's (zoals Sunworld, IFG, SNFL enzovoort). We hebben op alle teeltlocaties ook een aantal bijzondere rassen en proefpercelen waar we deze nieuwe rassen testen."

Ze merkt op dat de groei van de afgelopen jaren met name te danken is aan de nieuw aangeplante percelen Autumn Crisp, Sweet Globe, Sweet Celebration en andere rassen. 

"We hebben ons Grape Company merk, waar we enorm trots op zijn en wereldwijd gebruiken. We zijn op zoek naar manieren om onze aanwezigheid op Aziatische markten te vergroten door direct aan supermarkten te leveren."

The Grape Company heeft tien jaar geleden de non-profitorganisatie The Grape Community opgericht, die uitgegroeid is tot een duurzame, zelfstandige onderneming. De huidige projecten zijn gericht op de oprichting van scholen voor kinderen van arbeiders en weeshuizen in de voornaamste teeltgebieden. Bezoek https://www.thegrapecommunity.org.za/. voor meer informatie of voor het overmaken van een donatie. 

The Grape Company zal aanwezig zijn op  Asia Fruit Logistica in het Zuid-Afrikaanse Paviljoen, Hal 5 E02.

Voor meer informatie:
Marietjie Franzsen
The Grape Company
Tel: +27 21 860 3400
Email: info@thegrapeco.co.za
https://www.thegrapeco.com/


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven