Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Prijzen Spaanse sinaasappelen 5% lager ten opzichte van vorig seizoen

Volgens gegevens van de Lonja de Valencia daalt de prijs van Navelina sinaasappelen deze week licht, neerkomend op een telersprijs die schommelt tussen de €0,17 en €0,25 per kilo. Deze cijfers liggen 5% lager dan in dezelfde week van vorig jaar, toen de prijs tussen de €0,18 en €0,27 lag.

Ook zijn er onlangs nieuwe mandarijnenvariëteiten binnengekomen op deze markt, zoals de Iwasaki en de Arrufatina clementine. De telersprijzen voor dit fruit schommelen tussen de €0,18 en €0,37 per kilo.

Wat betreft de rest van de mandarijnenprijzen hebben zich nauwelijks veranderingen voorgedaan. Alleen de prijs van de Clemenrubí clementine is gedaald. Dit fruit kost nu tussen de €0,56 en €0,75 per kilo.

30% kleinere oogst in Valencia
Op basis van een onderzoek dat werd uitgevoerd door de Valenciaanse Associatie van Landbouwers (AVA-ASAJA) en waaraan bijna 100 citrustelers deelnamen, wordt verwacht dat de komende citrusoogst in in Valencia tussen de 20 en 30% kleiner zal zijn dan die van het vorige seizoen.

De daling zal vooral uitgesproken zijn bij mandarijnen, waar het volume waarschijnlijk met meer dan 30% zal dalen. Voor sinaasappelen, citroenen en grapefruit bedraagt de daling mogelijk meer dan 20%.

 

Bron: agropopular.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven