De Israelische Galil avocado is een bijzonder vroege variëteit die nu geoogst wordt

Het nieuwe avocadoras Galil zal een einde maken aan het tekort aan avocado's in de zomer. Het ras komt op de markt als de aanvoer van avocado's uit Zuid-Amerika op gang komt.

De Israëlische avocadooogst is onlangs gestart met het ras Galil. Deze Israëlische innovatie komt eerder dan andere rassen in bloei. In Israël worden momenteel zes verschillende avocadorassen geteeld, waaronder Ettinger, eveneens een Israëlische innovatie, en Hass, het meest geteelde avocadoras ter wereld. 

Israëliërs eten jaarlijks gemiddeld 8 kilo avocado, waarmee de consumptie per hoofd van de bevolking vrijwel gelijk is aan die van de Mexicanen. 

Yiftah Ortal, directeur van Galil Local Market, vertelde aan The Jerusalem Post dat de jaarlijkse avocadoconsumptie in sommige Europese landen maar een halve kilo bedraagt. "Als de rest van de wereld het consumptieniveau van Israël inhaalt, dan zal de vraag een vlucht nemen," aldus Ortal. 

In een persbericht suggereerde Ortal dat het fruit van een sticker met een vogelverschrikker is voorzien. Deze garandeert dat het fruit door zijn bedrijf is vermarkt. In Israël worden sinds de jaren zestig van de vorige eeuw op grote schaal avocado's geteeld. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven