Groentenverwerker uit Tirol ziet snel stijgende behoefte aan voorbereide producten

Tweeduizend kilo geschilde uien per week voor de gastronomie

De 56 medewerkers van groenten- en fruitverwerker Giner uit Tirol hebben veel te doen. Per week wassen en snijden ze 3000 kilogram groenten, wassen en verpakken ze 8000 kilogram en schillen ze 2000 kilogram uien, meldt de krant 'Tiroler Tageszeitung'. De omzet van zijn bedrijf is volgens Andreas Giner sinds afgelopen jaar gestegen van zes miljoen euro naar momenteel 7,5 miljoen euro. 

"Negentig procent van onze omzet halen we met bewerkte producten, tien procent met verpakte producten. Dat heeft heel sterk met het personeelsgebrek in de keuken te maken, maar ook met een generatiewisseling onder de koks", aldus de trotse eigenaar.

Rechts: eigenaar Andreas Giner van het gelijknamige groothandelsbedrijf / Foto: Giner

Van gastronomieklanten tot aan supermarkten
De groenten- en fruitverwerker produceert 1800 verschillende producten. Er wordt per hand geschild en gesneden. Per week wordt er 10.000 kilogram geschilde aardappelen en aardappelsalade aan de Tiroler gastronomie, aan grootafnemers zoals kantines en aan supermarkten geleverd. Voor de Tiroler markt wordt er 13 ton fruit gesneden. "Zelfs een vijfsterrenhotel serveert onze aardappelsalade.“

Voor meer informatie:
Giner Agrarprodukte e.U.
GF: Andreas Giner
Kasernenweg 10
6060 Hall in Tirol
T: +43 (0)5223 49 28 43
E: gastro@gemuese-giner.at 
www.gemuese-giner.at  


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven