Britse wetenschappers verbeteren houdbaarheid aardbeien

Britse onderzoekers hebben een nieuw product ontwikkeld om de houdbaarheid van aardbeien te verbeteren. Jaarlijks wordt in het VK meer dan 38.000 ton zachtfruit (ter waarde van €197 mln) weggegooid door consumenten omdat het bedorven is en dit geldt met name voor aardbeien. 

Wetenschappers denken nu een oplossing gevonden te hebben om de beperkte houdbaarheid van aardbeien te verbeteren en de gevoeligheid voor schimmelvorming te verlagen. Het nieuwe product, een stimulant die met standaard mest kan worden vermengd, heeft bewezen effectief te zijn. 

David Marks, directeur van agritech-onderneming Levity Crop Science: "We moeten nu verder onderzoek doen om te bepalen hoe lang we de houdbaarheid kunnen verlengen voor de consument. Het product is zeker goed nieuws voor aardbeientelers. Zij zullen na behandeling met dit product namelijk niet alleen een groter percentage van hun oogst kunnen vermarkten maar ook hun gebruik van kalk kunnen verminderen. We hebben deze technologie daarom de naam LoCal gegeven. Telers zullen het gebruik van kalk met twee derde terug kunnen brengen. De verbeterde houdbaarheid na de pluk is ook gunstig voor andere partners in de toeleveringsketen."

 

Bron: talkingretail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven