EU investeert in Colombiaanse avocadoteelt

De Europese Unie gaat €2 mln investeren in verschillende Colombiaanse regio's, waaronder Antioquia. Het doel is om de teeltketen van avocado te versterken en de kwaliteit van de teelt te verbeteren om het concurrentievermogen op de internationale markten te vergroten. Ook wordt getracht om de kwaliteitskloof tussen micro-, kleine- en middelgrote bedrijven in Colombia te verkleinen.

De uitvoering van dit project staat onder leiding van het Duitse Instituut voor Fysische Meteorologie (Physilkalisch - Technische Bundesanstalt PBT), gesteund door het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, in samenwerking met het NMI (Nationaal Meteorologisch Instituut) en het Colombiaanse Instituut voor Technische Voorschriften Icontec.

Nationale en internationale deskundigen werken mee aan het project, waarin men zoekt naar een verbetering van de praktijken van de midden- en kleinbedrijven om op die manier de kwaliteit van de teelt en export van strategische producten voor het land, zoals cacao en Hass avocado, te verbeteren.

Antioquia is goed voor 52,8% van de Colombiaanse avocado-export. Van de 30.009 ton die in 2018 werd geëxporteerd, was 15.716 ton in deze regio geteeld.

 

Bron: kienyke.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven