Overzicht prijzen zomerfruit

Spanje: Meloenprijs 60% lager dan vorig jaar

Hoewel de meloenprijzen in de Spaanse regio Castilië-La Mancha deze week met 1 tot 3 cent gestegen zijn, neerkomend op een prijs tussen de 10 en 25 cent per kilo, liggen de prijzen een stuk lager dan vorig jaar. Zo staat de tweedeklas meloen deze week genoteerd op tussen de 10 en 12 cent per kilo, terwijl dit vorig jaar tussen de 25 en 30 cent was: een prijsverlaging van 60%.

De eersteklas meloen stond vorig jaar genoteerd tussen de 35 en 40 cent, ten opzichte van de 14 tot 17 cent van de huidige week (-58,67%). De prijzen voor de meloenen van extra kwaliteit liggen momenteel op 23 tot 25 cent per kilo, waar dit vorig jaar tussen de 45 en 50 cent was.

De watermeloenenprijzen variëren tussen de 12 en 22 cent in het geval van de pitloze zwarte watermeloen en tussen de 12 en 24 cent per kilo in het geval van de witte watermeloen. Deze prijzen liggen niet ver af van die van vorig jaar.

Op de veiling van Ebro is het kersenseizoen ondertussen afgelopen, terwijl het seizoen van Claudia Reina Verde pruimen is begonnen. De telersprijzen voor dit fruit lagen deze week op 70 cent per kilo.

Wat betreft het verloop van het seizoen van perziken, nectarines en paraguayo's is er sprake van een verbetering van de maten van het fruit, hoewel de prijzen deze week niet veranderd zijn en variëren van 40 tot 60 cent per kilo.

Volgens het wekelijks situatieverslag van het ministerie van Landbouw, Visserij en Voeding was er in week 31 (29 juli-4 augustus) sprake van lichte prijsdalingen in de telersprijzen van abrikozen (-4,89%), kersen (-6,30%) en perziken (-1,46%). Daarentegen stegen de pruimenprijzen (3,50%).

 

Bron: agropoular.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven