Fyffes publiceert verklaring over stand van zaken TR4 in Latijns-Amerika

Fyffes heeft een verklaring gepubliceerd over de stand van zaken met betrekking tot TR4 in Latijns-Amerika waarin het laat weten dat er geen van haar plantages sprake is van de ziekte en dat zij er alles aan zal doen om haar plantages te beschermen. 

"Fyffes neemt alle noodzakelijk voorzorgsmaatregelen om haar plantages en die van haar leveranciers te beschermen tegen TR4. Onder sterk gecontroleerde omstandigheden verspreidt deze ziekte zich langzaam omdat zij via de bodem wordt overgedragen en alleen door de plantenwortels kan worden opgenomen. Fyffes heeft bioveiligheidsmaatregelen geïmplemeteerd op haar bedrijven, evenals preventieprocedures aan de dagelijks routine van plantagemedewerkers medewerkers toegevoegd, die voortdurend worden herzien." 

"De bioveiligheidsprotocollen van Fyffes zijn gebaseerd op internationale normen. Nadere details omtrent deze maatregelen zijn terug te vinden in onze TR4 Biosecurity Guidelines. We zijn voorzichtig met het toelaten van onnodige bezoekers op onze plantages en we raden onze medewerkers aan om landen en regio's waar deze ziekte veel voorkomt zo mogelijk te mijden en ons op de hoogte te brengen van reizen naar mogelijk risicovolle gebieden."

"Fyffes doet er alles aan om het tempo waarin TR4 zich verspreidt te remmen en onderzoekt alternatieve bananenrassen. De bananensector is gebaat bij samenwerking op dit vlak en Fyffes neemt daarom deel aan de TR4 Task Force van het World Banana Forum."

"Fyffes heeft een belangrijke rol gespeeld bij het tot stand komen van de TR4-add-on op Global GAP die in 2017 werd geïntroduceerd en die de alertheid en bioveiligheid op de plantages van onze leveranciers heeft verhoogd. Daarnaast volgen we innovatieve initiatieven voor biodiverse bananenteelt op de voet, waaronder dat van Earth University in Costa Rica." 

Klik hier voor de volledige verklaring.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven