Het gaat 'fruitstekend' bij Wokke groente en fruit

Tholen - Dat jonge mensen brood zien in de AGF-detailhandel bewijst ondernemer Jeroen van der Stoop (27). Hij nam in 2016 het stokje over van Wokke groente- en fruithandel. Jeroen was daar al een bekend gezicht, want hij werkte er negen jaar in dienst bij de vorige eigenaren. "Het begon ooit als zaterdag baan waarbij ik ingezet werd voor het inpakken van aardappelen, later deed ik de bestellingen voor de horeca. In de loop der jaren heb ik alle facetten van het bedrijf wel leren kennen", vertelt Jeroen. De zaken gaan twee jaar na overname 'fruitstekend' en het 'fruitzicht' is ook prima, benadrukt Jeroen.


Jeroen van der Stoop, eigenaar Wokke groenten en fruit

Wokke Groente en Fruit is en was een begrip in Bergense dorp. Jeroen verzamelt oude foto's van waarop het winkelpand staat en deze gaan lange tijd terug. De groente- en fruithandel in het centrum van Bergen bestaat sinds 1941 en werd opgericht door naamgever aan de winkel Jan Wokke. Toen hij met pensioen ging, namen Henk en Jacqueline Dekker het over tot aan hun pensioen en nu ziet Jeroen nog een goede toekomst in de zaak, maar wel met de nodige aanpassingen. Aspecten als persoonlijk contact, kwaliteit, versheid, smaak en service stonden altijd al op nummer een bij Wokke, succesvolle concepten zijn behouden en daarbij heeft Jeroen er zijn eigen draai aan gegeven.

Maaltijden zijn belangrijk pijler geworden

De zaak is op een aantal punten verbouwd en het assortiment uitgebreid met maaltijden, smoothies, salades en meer, waarbij vooral maaltijden zijn een belangrijk onderdeel van het verkoopconcept zijn geworden. Jeroen steekt daar veel energie in om zich in smaakbeleving te onderscheiden. Maaltijden zijn een groeicategorie die vooral door ouderen worden afgenomen. Zij blijven langer zelfstandig wonen en hebben behoefte aan een huisgemaakte maaltijd. Maaltijden zijn een daarmee een nieuwe pijler onder de zaak geworden die traditioneel al goed draaide door aan horeca gelegenheden in het verzorgingsgebied van Bergen, Egmond, Schoorl en Alkmaar (tot aan het stand aan toe) te voorzien van verse en/of gesneden groente en fruit. De verkoop van aardappelen direct van de teler is van oudsher ook een belangrijk verkoopconcept voor Wokke.

Buitenstalling met meloenen en citrus

Kennis in food en ondernemerschap behaalde Jeroen via vakopleiding Food SVO. "Ik kreeg daar les van Christ Manders en Andrea Paffarini. Die kom ik nu weer tegen als bedrijfsadviseurs van branchevereniging ADN", vertelt Jeroen. "Maar het is wel belangrijk om met anderen samen te sparren. Christ en Andrea zijn heel betrokken, laatst vertelde ik dat ik een nieuw plafond had geplaatst en diezelfde dag kwam Andrea langs om te kijken", vertelt Jeroen. Door zijn kennis en ervaring had hij er alle vertrouwen om als zelfstandig ondernemer te starten. "Daarom spar ik regelmatig met andere AGF-specialisten op 3-maandelijkse bijeenkomsten bij Liefting Heiloo, een van mijn vaste leveranciers, en volg ik ADN-studieclubs", besluit Jeroen.


Binnen en buiten assortiment bij Wokke

Zachtfruit en salades in de koeling

Ruimte om te ondernemen met 100m2 winkeloppervlak en 100m2 magazijn

Voor meer informatie

Jeroen van der Stoop
Wokke Groente & Fruit
Breelaan 8
1861 GE Bergen NH
T: 072-5812037
info@wokke.nl
www.wokke.nl 
@Wokke groente en fruit

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven