'Mensachtige' robothand beschadigt groenten en fruit niet

In de afgelopen jaren hebben onderzoekers geprobeerd gerobotiseerde persoonlijke assistenten en bionische ledematen of protheses te maken die de duurzaamheid van gewone robots combineren met de flexibiliteit van zachte robots. Recentelijk hebben combinaties van cellulaire structuren interessante vooruitgang laten zien in de richting van het verbeteren van non-triviale mogelijkheden, zoals het grijpen van uniek gevormde objecten.

In het nieuwste onderzoek van Woo Soo Kim en zijn collega's van de School of Mechatronic Systems Engineering aan de Simon Fraser University, dat is gepubliceerd in Advanced Intelligent Systems, is gebruik gemaakt van 3D-printing om een ​​architectonisch robotlichaam te ontwikkelen met vervormbare lichtgewicht cellulaire structuren.

Het team heeft 3D-geprinte polymeren ontworpen met een uniek truss-ontwerp dat kan worden 'afgestemd' op verschillende rigiditeiten, van zacht en rubberachtig tot hard en metaalachtig. Door gebruik te maken van 3D-printen, konden de robotvingers efficiënt worden ontwikkeld, waardoor de aandrijving, een druksensor en het 3D-cellulaire lichaam gelijktijdig geïntegreerd konden worden. Dankzij de eigenschappen van het flexibele materiaal kan de robotvinger op mensachtige wijze bewegen, maar heeft het ook schok- en trillingsabsorberende eigenschappen, wat heeft geresulteerd in een superieure bescherming van de interne elektrische componenten.

Dankzij de architecturale cellulaire technologie was de robotgrijper in staat zachte voorwerpen zoals paprika's, tomaten en zelfs eieren te grijpen zonder ze te breken of beschadigen, omdat het de kracht en tederheid van een menselijke hand nabootst.

Bron: advancedsciencenews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven