"Nu al meer dan 60 leden"

Aankondiging termijnmarkt voor fruit doet veel stof opwaaien in België en Nederland

"Succesvolle start van de Fruit Trading Company", kondigt CEO Dirk Coucke van DLV Accountants aan op LinkedIn. "Met nu al meer dan 60 leden en cica 15% van de Belgische productie van Conference-peer verenigd, is het enthousiasme groot om te starten met termijncontracten na het afgelopen desastreuze seizoen. Volgende week nog infovergaderingen in Nederland.""Telers zijn de lage prijzen en de onzekerheid van de daghandel beu"
Ook de Nederlandse en Belgische media berichtten over de oprichting van de termijnmarkt voor fruit. In het Financieel Dagblad vertelt Dirk Coucke dat telers de lage prijzen en de onzekerheid van de daghandel beu zijn. Maar ook Marc Colon van LTO Nederland sprak zich eerder dit jaar uit tegen de stagnerende AGF-prijzen. Als voorbeeld noemde Calon de tomatentelers die hun oogst de vrachtwagen inladen voordat de verkoopprijs al bekend is. 

Vergadering in Nederland
Maandag 15 juli en woensdag 17 juli organiseert Service2Fruit samen met DLV en de Actiegroep Fruitteelt een vergadering om net als in België te komen tot een nieuw prijssysteem in land- en tuinbouw. "Het initiatief komt voor uit onvrede over de lage prijzen die telers van de supermarktketens ontvangen", zegt Silvia Janssen, CEO Service2Fruit. 

Op maandag 15 juli is er om 19.30 uur een bijeenkomst in Restaurant de Betuwe, Hoog Kellenseweg 7 in Tiel en op woensdag 17 juli om 19.30 uur in Zaal Koch, Molenstraat 120 in Kruisland.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven