Historisch dieptepunt orders nieuwe containerschepen

Orders voor nieuwe schepen hebben een historisch dieptepunt bereikt in het tweede kwartaal van 2019. Tot dusver zijn Panamaxes dit jaar het meest populaire model.

Ondanks de lage inkomsten plaatste COSCO Bulk eerder dit jaar een order voor 13 schepen van 208.000 DWT bij COSCO Shipping HI ter waarde van € 48 mln per stuk. In vergelijking met de order van 45 Capesize-schepen van deze tijd vorig jaar, is de order van deze 13 schepen minimaal. Het totale aantal orders voor nieuwbouwtankers is in de eerste helft van 2019 met 47% gedaald in vergelijking met dezelfde periode in 2018.

De containersector volgt dezelfde dalende trend als de rest van de vrachtsector op het gebied van nieuwbouw. De bestellingen voor de eerste helft van 2019 daalden met 49% in vergelijking met dezelfde maanden in 2018.

Van de slechts 48 bestelde containers waren er 28 afkomstig uit Zuid-Korea, een aanzienlijke verbetering van hun twee orders van de eerste helft van 2018. De overheersing is voornamelijk te danken aan Sinokor, die 16 Feedermaxen bestelde die allemaal door Chinese scheepswerven worden gebouwd en vier Handy-containers die worden gebouwd door Hyundai Mipo, de op één na grootste scheepswerf van Zuid-Korea. Deze bestellingen van Sinokor zijn goed voor ongeveer 42% van alle tot nu toe bestelde containers dit jaar.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven