Nieuwe populaire bron van eiwit

Vega-trend bevordert erwtenteelt

De erwtenteelt in de VS heeft een enorme groei doorgemaakt in de afgelopen periode als gevolg van de toegenomen consumptie van veganistische producten, die populair geworden zijn door bedrijven als Beyond Meat en Impossible Burger. Deze bedrijven hebben de dierlijke eiwitten in hun menu's vervangen door plantaardige eiwitten, afkomstig uit erwten.

De prijs voor deze groenten stijgt, ook aangemoedigd door de groeiende vraag van fabrikanten van huisdiervoer. Telers in de VS en Canada kiezen steeds meer voor de teelt van het product.

Volgens Greg Wank, leidinggevende voedsel en drank bij boekhoudings- en adviesbureau Anchin, Block & Anchin LLP, gevestigd in New York, neemt de vraag toe nu zelfs consumenten van vlees proberen meer eiwitten uit alternatieve bronnen te halen. Dat blijkt uit het verbazingwekkende debuut van Beyond Meat. De aandelen van het bedrijf zijn met ongeveer 500% gestegen sinds de beursgang in mei. "Het is de juiste plaats en het juiste moment", stelt Wank.

Sommige telers zijn er klaar voor om de veranderingen te verwelkomen die het begin van deze groeiende vraag markeren. Zelfs de Amerikaanse minister van Landbouw, Sonny Perdue, die zichzelf een vleeseter noemt, was niet immuun voor de aantrekkingskracht van een veganistische hamburger tijdens een recent bezoek aan Impossible Foods, waar hij zei dat het meest toonaangevende product van het bedrijf "zeer goed" smaakte.

Bron: es.finance.yahoo.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven