Nederlandse ambassade opent eerste Hortifresh fair in Accra

Nederland steunt de AGF teelt in Ghana

De Nederlandse regering steunt Ghana in het opzetten van een duurzame en internationaal concurrerende AGF-sector die bijdraagt aan economische groei en voedselveiligheid. De Nederlandse ambassadeur Ronald Strikker zei dat zijn regering het Kwadaso Agricultural College steunt in Kumasi. 

Hij sprak tijdens een ceremonie in Kumasi. Het trainingsprogramma werd door de universiteit van Wageningen geregeld onder z'n Hortifresh programma en krijgt steun vanuit Nederland. 

'Geef telers de kans hun bedrijven te managen' 
Strikker benadrukte de noodzaak van Ghana om z'n telers te trainen hun bedrijven en handel te managen. Hij legde uit dat het bouwen aan capaciteit en het bieden van geschikte training om de mindset van Ghanese telers te veranderen naar commerciële tuinbouw de sterkste manier is om Ghana zover te krijgen geen hulp meer nodig te hebben. "Veel dingen zijn veranderd. Het is tijd dat Ghana zich focust op initiatieven die een basis leggen voor economische vooruitgang voor z'n mensen. We moeten de mindset van de telers veranderen om hen te helpen een succesvol ondernemer te worden wier werk verder gaat dan het alleen maar telen van voeding.'

Strikker wees op het hoge importniveau van AGF en zei dat een import van meer dan € 2,2 mld zou kunnen veranderen als telers aangemoedigd werden lokaal, gezonde AGF te telen. 

Eerste Hortifresh fair 
De Nederlandse ambassade was ook betrokken bij de opening van de eerste Hortifresh fair in Accra. Hortifresh is een programma dat gesteund wordt door de Nederlandse ambassade bij wie landbouw prioriteit heeft om van hulp naar handel te verschuiven. De missie van het programma is om 'een duurzame en internationaal concurrerende AGF-sector op te bouwen die bijdraagt aan economische groei, voedings- en voedingswaardeveiligheid' in Ghana en Ivoorkust. Het programma heeft tot doel 15.000 telers te bereiken en hun productiviteit in 2021 met 20% te verhogen.

Bron: ghanaweb.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven