Nieuwe containerlijn Costa Rica en Duinkerken

Costa Rica opent een nieuwe scheepvaartroute tussen de Containerterminal van Moín (TCM) en de haven van Duinkerken. Costa Ricaanse exporteurs van koffie, bananen en ananas zullen hiervan profiteren doordat ze direct naar Frankrijk zullen kunnen verzenden met transittijden van 12 tot 15 dagen zonder transfers. Vanaf de officiële start op 13 juli zal de grootste scheepvaartmaatschappij van Frankrijk, CMA-CGM, deze nieuwe dienst gaan uitvoeren. De Costa Ricaanse producten zullen dan naar Duinkerken worden vervoerd in plaats van naar de haven van Rotterdam.

Het nieuws is goed ontvangen door exporteurs van bederfelijke goederen. Deze zeeroute naar Frankrijk opent de mogelijkheid om naar geheel Europa te gaan verzenden.

De Haven van Duinkerken is de belangrijkste haven in Frankrijk als het gaat om de import van verse producten in containers. Er wordt in deze haven jaarlijks 2 mln ton aan bederfelijke goederen geïmporteerd.

Daniel Deschodt, algemeen directeur van de Haven van Duinkerken: "In de afgelopen twee jaar hebben we Costa Rica drie keer bezocht met als doel om importeurs en exporteurs evenals scheepvaartmaatschappijen te overtuigen van de voordelen van de mogelijkheid om vers fruit naar de Haven van Duinkerken te vervoeren".

Bron: portalportuario.cl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven