Retaildeskundigen Paul Moers en Cor Molenaar:

'Marqt moet ambitie om te groeien loslaten'

De droom van de oprichters van de biologische supermarkt Marqt is uiteengespat. De van Albert Heijn afkomstige Quirijn Bolle en Meike Beeren wilden naast de Zaanse grootgrutter een duurzame biologische supermarkt opzetten, waar alleen het beste voedsel te verkrijgen zou zijn. In hun beleving was er plaats voor veertig tot zestig Marqten in Nederland. Dat was ook de opdracht van de laatste ceo Joost Leeflang. Hij moest echter al binnen een jaar het veld ruimen, toen dit financieel onmogelijk bleek. Tevens stapte donderdag de volledige raad van commissarissen op

"Ecosupermarkt Marqt moet zijn ambitie om te groeien loslaten." Dat zeggen retaildeskundigen Cor Molenaar en Paul Moers in reactie op het nieuws dat Marqt een nieuwe strategie gaat ontwikkelen.

Deze week werd bekend dat de verlieslatende Marqt op zoek gaat naar 'strategische allianties'. Marqt heeft in zijn tienjarig bestaan nooit winst gemaakt en is vooral een hoofdstedelijk fenomeen gebleven: van de negentien winkels zitten er twaalf in Amsterdam. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven