Bernard Mayné, producentencollege:

"Veel bio-boeren weigeren principieel om samen te werken met supermarkten"

Carrefour zoekt nog steeds veel bio-boeren die de stap willen zetten naar biologische landbouw. Tot nu toe heeft de supermarktketen nog maar vier bereidwillige bio-boeren gevonden in België, terwijl er vijftig worden gezocht.

Carrefour wil het goedkoopste bio-merk worden in België en zoekt daarom vijftig boeren die de transitie naar biologische landbouw willen maken. Die oproep lanceerde de retailer afgelopen november op het ‘Collège des Producteurs’, de belangenvereniging van de Waalse agrosector. Ondertussen staat de teller echter nog maar op vier Waalse boeren die de stap hebben gezet, zo bericht de krant La Libre Belgique.

"Veel bio-boeren weigeren principieel om samen te werken met de supermarkten", zegt Bernard Mayné van het producentencollege. Er zijn echter ook andere obstakels: het is niet evident om de gevraagde volumes en op de vaste data en zelfs tijdstippen te leveren die zo’n grote supermarktketens verwachten. Grote retailers hebben bovendien specifieke vereisten voor de verpakkingen, barcodes en standaarden waaraan de groenten en het fruit moeten voldoen."

Klik hier om verder te lezen

Bron: Retail Detail


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven