Paars passiefruit uit Bangladesh

Sohel Rana staat in Rupgram bekend als succesvol teler. Hij begon in 2015 te telen nadat hij zijn baan als online journalist in Dhaka opgaf. Hij heeft momenteel drie boomgaarden, een van 2,6 ha, een van 1,1 ha en de grootste is 9,6 ha, waarop hij lokaal en buitenlands fruit teelt. 

Onlangs plantte hij paars passiefruit en de rank draagt al meer dan 200 stuks fruit. Over een aantal maanden kan hij ze oogsten. "Ik heb een passie voor het telen van uniek en ongebruikelijk fruit. En ik wil onze lokale telers nieuwe teeltmethoden bijbrengen. Momenteel teel ik 12 soorten fruit, waaronder paars passiefruit."

Hij kreeg zijn passiefruit van een landgenoot in Italië die hij via Facebook leerde kennen. Hij kreeg twee stekjes en plantte er een vorig jaar. "Ze bloeien in maart en dragen twee keer per jaar fruit."

Mehedi Masood van het Department of Agricultural Extension: "Telers telen hier al heel lang geel passiefruit. De paarse variant is nieuw voor ons. Ik zag ze voor het eerst in Vietnam. Ze zijn heerlijk en ik weet zeker dat de binnenlandse bevolking er gek op zal zijn."

Paars ras heeft betere opbrengst
Het paarse ras heeft een betere opbrengst dan het gele. "We willen snel enten voor telers in het hele land via onze tuinbouwcentra." Geraamd wordt dat telers er winst mee halen omdat ze goede marktprijzen zullen krijgen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven