Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Klimaatverandering brengt bananen naar Nieuw-Zeeland

Volgens de CEO van Horticulture New Zealand, Mike Chapman, zouden bananen wel eens een basisproduct in zijn land kunnen worden. Hij voegde eraan toe dat klimaatverandering de nummer 1 uitdaging voor telers is en dat dit niet als probleem, maar als mogelijkheid gezien zou moeten worden. 

Chapman wil kijken naar welke gewassen zullen verdwijnen en welke onder de klimaatverandering zouden kunnen opbloeien. "Er is een reële mogelijkheid voor Nieuw-Zeeland om bananenteelt te beginnen. Daar zit een enorm potentieel."

Volgens Kerensa Johnston van dezelfde organisatie staat het aanpassen aan klimaatverandering bovenaan de lijst met prioriteiten. "We hebben veel tijd gestoken in ons toekomstplan, waarin we 500 jaar vooruit kijken. We moeten ons aanpassen en dit probleem oplossen zo goed als we met deze generatie kunnen om voor onze toekomstige generaties te zorgen."

Ze zei dat landen als Peru nu al hun gewassen veranderen en op andere hoogten planten omdat gletsjers smelten en de bodem opwarmt. Ze is onlangs bij inheemse gemeenschappen op bezoek geweest die de klimaatverandering als ziekte zien die de aarde aantast."

Tuinbouw: jaarlijks € 52 mld
De nettowaarde van de Nieuw-Zeelandse tuinbouwsector bedraagt    € 52 mld per jaar. Mike Chapman zei dat gewassen 120.000 ha in beslag nemen van de 16 mln ha dat in dit land bewerkt wordt. Hij zei dat de klimaatverandering dwingt om de zaken opnieuw te bekijken. 

Horticulture New Zealand werkte aan een voorstel voor financiering voor een vijfjarig onderzoek dat als doel heeft een tool te ontwikkelen om gebieden in kaart te brengen die het best geschikt zijn voor bepaalde gewassen. 

Bron: rnz.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven