Chinese delegatie ondertekent 93 overeenkomsten met Zuid-Afrika

Tijdens een ondertekeningsceremonie in Kaapstad heeft een Chinese handelsdelegatie een aantal overeenkomsten voor samenwerking getekend met Zuid-Afrikaanse ondernemingen. In totaal hebben 60 vertegenwoordigers van meer dan 40 grote Chinese bedrijven 93 overeenkomsten getekend.

Tijdens het evenement in de Cape Town International Convention Centre (CTICC), zei de Zuid-Afrikaanse minister voor handel en industrie, Ebrahim Patel, dat de overeenkomsten tussen Chinese importeurs en Zuid-Afrikaanse exporteurs een weergave zijn van president Cyrul Ramaphosa's regeringsverklaring.

Patel benadrukte hoe in de afgelopen vijf jaar de export van citrus vanuit Zuid-Afrika naar China is verviervoudigd. Pretoria is nu de belangrijkste leverancier van citrus voor Beijing. "We zijn de tweede grootste exporteur van citrus geworden. In slechts vijf jaar tijd is de export van onze noten negentien keer zo groot geworden. Op dit vlak zijn we nu de derde grootste leverancier van China. Deze buitengewone groei in een periode die juist gekenmerkt wordt door matige handel laat zien wat wij te bieden hebben.”

"Zuid-Afrika heeft echter meer te bieden dan AGF, noten, vlees en mineralen. Hoewel dit belangrijke producten zijn, hebben we ook de grootste en meest diverse industriële basis van Afrika. We hebben geavanceerde wetenschap en technologie in huis."

Aan het einde van zijn toespraak presenteerde een Zuid-Afrikaanse paprika aan assistent-minister Ren en Ambassadeur Lin.

Bron: iol.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven