Frank Broos, LinkThings Analytics

Wat te doen met je bedrijfsdata?

Tholen – De digitale revolutie is al ver doorgedrongen in de bedrijfsvoering van handelaren en telers in de AGF-sector. Gegevens van in-, en verkoop, prijzen, trends, etc. zijn beschikbaar als variabele maar ver weggestopt in de digitale opslag. Dit zijn gegevens die in potentie veel kunnen betekenen voor bedrijfsoptimalisatie en analyse. De vraag is hoe je makkelijk inzicht krijgt in de beschikbare data.

LinkThings Analytics geeft antwoord op die vraag. “We verwerken de beschikbare data van een bedrijf en maken ze inzichtelijk in een live-dashboard,” vertelt Frank Broos van LinkThings Analytics. “Met een paar klikken kan men hiermee de benodigde bedrijfsgegevens inzien. De data kan worden gebruikt voor analyses en worden gebruikt voor het aansporen tot actie binnen de bedrijfsvoering.”

Power BI
“Voor het maken van deze live-dashboards en rapporten maken we gebruik van de software van Microsoft Power BI,” vervolgt Frank. “Met de software, die door Gartner uitgeroepen is tot de topspeler in ‘Business Intelligence’, maken we de data snel en eenvoudig inzichtelijk voor de gebruikers. Een ander voordeel van deze tool is de lage instapprijs.”

Eenvoudig, leuk en visueel
“We hanteren drie kernwaarden in het creëren van onze dashboards en rapporten in Power BI: Data eenvoudig, leuk en visueel maken. Eenvoudig omdat iedereen binnen het bedrijf toegang krijgt tot het dashboard waarmee ze in een paar klikken de benodigde data kunnen opvragen. Het wordt leuk omdat iedereen ermee aan de slag kan, niet iedereen moet dan meer langs een bepaalde afdeling binnen het bedrijf om de benodigde data op te vragen. Daarnaast maken we met grafieken en tabellen de data visueel voor de gebruiker. We updaten de data op een vast tijdstip voor de klant zodat de informatie altijd up-to-date is.”

Voorbeeld van de visualisatie van bedrijfsgegevens

Kennis van de sector
Bij LinkThings zijn er veel medewerkers actief die een achtergrond hebben in de AGF en de sierteelt. “We begrijpen zo wat onze klanten wensen en welke cijfers voor hun belangrijk zijn in de ‘Business Intelligence’,” vertelt Frank die eveneens een achtergrond heeft bij Harvest House B.V. “Daarnaast merken we dat er een grote vraag is naar het inzichtelijk maken van de data van bedrijven. Wij spelen daar als bedrijf op in. Ik verwacht dat de vraag naar onze dienstverlening dan ook zal groeien. Het datagedreven werken zal de toekomst zijn en die toekomst is eigenlijk al aangebroken.”

Internet of Things
Over de toekomst is er bij LinkThings Analytics nagedacht. Een andere afdeling van het bedrijf houdt zich namelijk bezig met het verbinden van diverse apparaten binnen het bedrijf in één netwerk. Voor de toekomst zou dit veel kunnen betekenen voor de AGF-sector. Denk aan al bestaande smart-reefercontainers voor de handel en drones bij de telers die verbonden kunnen worden aan het bedrijfsnetwerk en waarbij de data geanalyseerd wordt voor bedrijfsoptimalisatie.

Voor meer informatie:
Frank Broos
LinkThings Analytics
Honderdland 190
2676 LT Maasdijk
Tel: +31 (0)6 30 323 535
Frank@linkthings.com
www.linkthingsanalytics.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven